Activitate Amanet si Informatii generale


In linii mari, primim in amanet orice obiect care isi poate gasi un nou proprietar in cazul in care dumneavoastra doriti sa renuntati la el: bijuterii sau obiecte din aur si argint, electronice (telefoane, laptop-uri, unitati desktop, monitoare, camere foto, camere video, LCD-uri, plasme, ipad-uri), electrocasnice (aragazuri, hote, roboti bucatarie, combine frigorifice, frigidere, aspiratoare), autoturisme.

Pentru a va putea da seama de varietate, am ajutat clientii nostri acceptand ca si garantii ale imprumuturilor sisteme sanitare complete, boiler, uscator par, ondulator par, fotoliu masaj, genti de firma, haina de blana naturala etc.

Evaluarea obiectelor se face la fata locului, tinand cont de mai multe criterii: carataj, gramaj, bursa Kitco - in cazul aurului sau argintului sau criteriul estetic, numarul de accesorii, pretul zilei pe site-urile oficiale de vanzari online pentru restul obiectelor (electronice, electrocasnice, autoturisme etc).

Intrebari frecvente​

1. Cum functioneaza un împrumut prin amanetare?
Cu ce pot garanta imprumutul?


Concret, cel mai tare amanet, primeste ca si garantie:

  • aur (indiferent de starea acestuia) – întreg sau rupturi, valoarea lui fiind stabilita în functie de gramaj, puritate, gradul de uzura. Carataje acceptate: 8k, 9k, 10k, 12k, 14k,​ 18k, 22k, 24k;
  • argint – 925 (indiferent de starea acestuia) – întreg sau rupturi, valoarea lui fiind stabilita în functie de gramaj, gradul de uzura;
  • telefoane (noi sau cu un grad de uzura normal);
  • electronice (laptopuri, calculatoare, monitoare, LCD-uri, televizoare, DVD-uri, plasme, aparate foto, camere video, gps-uri, x-box-uri, PSP-uri, playstation, etc) – noi sau cu un grad de uzura normal;
  • electrocasnice ( noi );
  • autoturisme;
  • altele

2. Pot vinde obiectul, daca nu vreau sa il las in amanet?

Daca stiti sigur ca nu va veti intoarce dupa obiectul dumneavoastra, puteti incheia un contract pe un termen scurt.

3. Cat dureaza un contract de amanet?

​Durata unui contract de amanet variaza in functie de obiectul pe care il aduceti drept garantie a imprumutului, dupa cum urmeaza:
aur: de la 30 zile (standard)– 60 zile (la cerere)
argint, electronice, autoturisme etc: 10 zile (standard) – 30 zile (la cerere).

Contractele de amanet sunt insotite de o perioada de gratie care variaza in functie de obiect si pentru care nu exista comision de penalizare. Contractele de amanet pot fi prelungite nelimitat. Un contract poate fi achitat si in rate, comisionul recalculandu-se la zi.

4. Ce este o prelungire?

Daca nu puteti achita împrumutul în totalitate la data scadentei sale, puteti face o prelungire a acestuia. Durata prelungirii este egala cu durata contractului initial si se bucura de aceleasi drepturi ca si contractul. Puteti face cate prelungiri doriti, sau puteti trimite pe oricine sa le faca in numele dumneavoastra.

5. Ce conditii trebuie indeplinite pentru incheierea unui contract de amanet?

Pentru a putea incheia un contract de amanet trebuie sa aveti peste 18 ani si sa aveti un act de identitate valabil (B.I., C.I. sau pasaport).

6. Ce se intampla cu valoarea comisionului daca ma intorc inaintea expirarii contracului de amanet?

Daca va intoarceti mai devreme de expirarea contractului si doriti sa reintrati in posesia obiectului, comisionul va fi recalculat la zi.

7. Cum se face evaluarea produselor?

Pretul aurul si argintului se bazeaza pe cotatiile burselor internationale de metale pretioase. Obiecte (telefoane, electronice, electrocasnice, autoturisme etc) se evalueaza tinand cont de pretul lor de piata si de gradul de uzura a acestora. Pretul se stabileste de comun acord.

8. In ce conditii obiectul poate fi restituit proprietarului de drept?

Contractul de amanet se inchide dupa achitarea integrala a sumei imprumutate si a comisionului aferent perioadei. El poate fi semnat de titular (cel pe numele caruia s-a facut contractul) sau de catre persoana imputernicita, desemnata de acesta si autentificata prin semnatura.

9. Datele furnizate despre mine vor fi in siguranta?

Concret amanet asigura confidentialitatea si protectia datelor cu caracter personal.

DIVERSE:

  • Cu cat veniti mai des, veti avea un comision mai mic sau vi se va face o evaluare preferentiala.
  • Comisioane mici, sume mari, mai multe zile de gratie, comision preferential, oferte personalizate
  • Lucram cu oameni si suntem oameni!