Amanet Platina


Printre metalele pretioase care pot fi oferite drept garantii in sediile AmanetConcret, se numara si platina.
Platina este cel mai dur metal pretios folosit in crearea bijuteriilor. De asemenea, este mult mai greu decat aurul si aproape la fel de popular. Pentru bijuteriile realizate din platina este necesara o ingrijire mai temeinica, tinand cont ca acestea isi pierd stralucirea mai usor decat cele din aur.

Pretul unei bijuterii din platina este destul de ridicat, 1 gram fiind mai costisitor decat unul de aur. Acest lucru se explica prin punctul inalt de topire al platinei, care face sa creasca valoarea metalului, facand concurenta directa aurului.

Obiectele de platina vor fi evaluate de catre specialistii nostri. Acestia se vor asigura ca bijuteriile sunt marcate cu simbolurile pentru platina si nu sunt realizate din alte metale inferioare.

Casa noastra de amanet accepta drept garantie a imprumuturilor bijuterii sau orice alt fel de obiecte din platina, de carataje diferite:
Caratajele uzuale:

  • 999 - cea mai fina platina
  • 995 - cei mai multi investitori cumpara astfel de platina
  • 950 - cel mai frecvent intalnit marcaj
  • 900
  • 850

Ca si in cazul celorlalte metale pretioase aduse la evaluarea pentru amanet, puritatea acestor obiecte este stabilita in urma testului gravura-acid. Acesta se realizeaza cu ajutorul unor solutii cu certificare si verificare la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor. Dupa stabilirea caratajului, obiectele sunt cantarite pe cantare omologate de ANPC si se stabileste pretul. In acest calcul intra si pretu de la bursa internationale (KITCO) din ziua respectiva (vezi mai multe informatii pe: http://www.metalepretioase.ro/platina.html).